Ung utan pung

Ung utan pung är en turnerande teatergrupp. På senare tid har de gjort stor succé med sina teaterföreställningar som ofta har humoristiska inslag. Bakom Ung utan pung står en ideell förening baserad i Stockholm. Det verkliga ursprunget kan spåras till förorten Rågsved.

Vad är målet för Ung utan pung?

Målet att både underhålla och öppna upp till diskussioner. Viktiga frågor blandas med musik, spex och dans. Teatergruppen är ett uppskattat inslag på temadagar, eftersom de brukar lyckas engagera och locka publiken till att ta tag i olika frågor. Deras shower är proffsiga och de har nu byggt upp en hel del erfarenhet. Till exempel har deras föreställning ”Puss och Snusk” spelats mer än 2000 gånger. Ung utan pung har dock mycket mer att bjuda på än så. Bland deras föreställningar går det att hitta:ung utan pung

  • Nu blev det knas – En föreställning om att vara störd, dampig eller bara lite galen.
  • Ung utan pung goes online – Handlar om ungdomars användande av nätet och hur utsatta de är.
  • Chilla eller tjalla – Föreställning som behandlar lag, rättvisa och makt i samhället.
  • Puss och Snusk – Klassikern om sex och samlevnad.

Med ett namn som Ung utan pung kan man tro att föreningen bara innehåller tjejer, men det är i högsta grad en blandad grupp med både män och kvinnor. De går att boka över hela Sverige och är lämpliga för bland annat skolor och kulturhus. I många kommuner subventioneras föreställningar och det kan göra det mycket prisvärt att anlita teatergruppen. De har också möjlighet att skräddarsy föreställningar utifrån specifika önskemål. Att använda sketcher, satir och musik för att lätta på stämningen är ofta ett effektivt sätt för att komma igång med en debatt inom olika viktiga frågor. Även flera kulturprojekt och företag har anlitat Ung utan pung. På deras officiella hemsida går det att läsa mer.