Tjejkompass är ett sällskapsspel

I samarbete med Alga har United Sisters på Fryshuset tagit fram ett sällskapsspel som kallas Tjejkompass. Det är ett lagspel för minst fyra spelare som riktar sig mot tjejer i högstadiet eller på gymnasiet. Med viss anpassning kan det även fungera för killar eller blandade grupper. Det är också tänkt att man ska ha en form av ledare eller pedagog som berömmer, ger poäng och uppmuntrar spelarna.

Vad går detta sällskapsspel ut på?

Spelet är fyllt av övningar för bättre samarbete, mer sunda värderingar eller ökat självförtroende. Till det kommer kluriga charader, vilket ofta leder till fniss och skratt. Allt mellan himmel och jord tas upp i Tjejkompass. Det finns 4 kategorier i detta sällskapsspel:

  • Viktigt – Oviktigt

Laget måste snabbt ta ställning om det är viktigt eller oviktigt att göra olika saker som till exempel äta nyttigt, raka benen eller att ens flick- eller pojkvän är välutbildad. Beslut måste tas innan sanden i timglaset har runnit ut.

  • Charader

Fungerar som charader brukar fungera, d.v.s. att spelaren försöker gestalta något utan att prata och lagen gissar vad på tid. Innehållet är av blandad karaktär, till exempel kan det vara ”sexig tjej i rullstol får kärleksbrev”. Charader är mycket roligt i sällskapsspel om spelarna är engagerade.

  • Do-it

Denna kategori i detta sällskapsspel sätter samarbetsförmågan och koncentrationen på prov. Genom kroppskontakt ska två personer från varje lag hålla kort mellan sig själv och sin partner. Vilka kroppsdelar som ska användas står på korten, till exempel knä mot panna eller kind mot axel. Laget som klarar flest kombinationer vinner poäng.

  • Treats

En kategori för stärkt självkänsla. Alla i laget säger något positivt om sig själva, exempelvis något som de blir glada av, något som de är bra på, något som de är stolta över eller någsällskapsspelot som de vill unna sig. Samtidigt går det på tid och det gäller att peppa varandra för att hinna.

Sällskapsspel handlar precis som spelande på nätet om underhållning. I Tjejkompass går det att stärka sin självkänsla och öka sin samarbetsförmåga. Vill man däremot fokusera på att vinna pengar går det att spela casino, bingo eller poker på nätet.